T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / AKÇAKOCA - Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109.YILDÖNÜMÜ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Çanakkale bir destandır, Çanakkale yiğitliği en şanlı örneklerinden biridir. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarına verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale...

Şairin ifadesiyle, Bedr'in arslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale...

Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine Şehadete atıldıği bir yerdir Çanakkale... Çanakkale öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığının bağımsızlığını devam ettirme sanatıdır...

 

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin hazırlamış oldukları Program ile kutlandı. Akçakoca ASO ve Öğretmen Evi Konferans Salonunda saat 11:00 de gerçekleştirilen anma programına Akçakoca Kaymakamı Mustafa CAN, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol YAZGAN, Garnizon komutanı Tanju DEMİR , Daire amirleri, siyasi parti başkanları ve öğrenciler katıldılar. Çanakkale Zaferi Anma Programı başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere şehit olan tüm kahramanlarımızı anmak üzere Saygı Duruşu ve akabinde okulumuz Müzik Öğretmeni Güldeniz ÇAKIR komutasında İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. İlkokullar, ortaokullar, liseler arası düzenlenmiş olan Şiir Kompozisyon ve Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol YAZGAN ve Garnizon Komutanı Tanju DEMİR  tarafından öğrencilere takdim edildi.

 

Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmenleri Sevim Esen,Yeter Baskın ile Müzik Öğretmeni Güldeniz Çakır ve öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan “ Çanakkale Destanı ve Kahramanları” adlı  Canlandırma çok duygusal anlara şahit olmakla birlikte izleyiciler tarafından büyük bir beğeni topladı.

Programda emeği geçen Türk Dili ve Edebiyat öğretmenleri Sevim Esen,Yeter Baskın,Müzik Öğretmeni Güldeniz Çakır ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

19-03-202419-03-202419-03-2024
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 11:08 - Görüntülenme: 85
  Beğen | 1  kişi beğendi